HomeÉtelek Kentucky csirke

Kentucky csirke

Comments : 1 Posted in : Ételek on by : Csaba és Olgi Címkék: , , , , ,

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 25 dkg csirkemell
• 10 dkg kukoricapehely
• 5 evőkanál liszt
• 3 drb tojás
• 1 kiskanál csípős paprikapor
• 1 kiskanál fokhagymapor
• 1/2 kiskanál őrölt fehér bors
• 1/2 kiskanál
• 1/2 kiskanál sütőpor
• olaj (sütéshez), víz

Az egyik receptünk, amelynek nem sok köze van hagyományainkhoz, de erősen szeretjük :).
És az egyik olyan recept, amelyet az interneten keresgélve legalább ezer változatban  megtalálhatunk, egyes esetekben egymástól igen eltérő verziókban – lelombozó, hogy legnagyobb részüknek minimális köze sincs a KFC-csirkéhez. Alább a mi, sokadjára eltalált, bejáratott verziónk jön …

A javasolt csirkemell mennyiség lényegében egy fél csirkemellet jelent – amennyiben szeretnénk, természetesen más csirkerészekkel is próbálkozhatunk, például a csirkeszárny is nagyon finom tud lenni ezzel a recepttel.

A csirkemellet tetszőlegesen vékony és hosszú darabokra szeleteljük (kb. újjnyi vastagságú, 10-12 cm-es hosszú darabokra). Nekünk a jelzett mennyiségből 12-14 darab szokott kijönni.

A kukoricapelyhet egy mozsárban apróbbra törjük, majd egy tálba öntve félretesszük. Nem kell megijedni, ha nincs otthon mozsár (nekünk sincs) – egy kisebb edényben, fakanállal is kitűnően össze lehet törni.

Egy másik tálba beletesszük a hideg (pl. a hűtőből kivett) tojásokat, lisztet, fűszereket és a sütőport, majd az egészet simára elkeverve elkészítjük a tempurát (vagy bundát, ahogy tetszik). Ha csomós maradna, habverővel könnyen javíthatjuk. Egy kevés hideg vizet adunk hozzá, és azzal is elkeverjük – akkor jó a massza, ha állaga egy kevéssel vastagabb a palacsinta tésztáénál.
Egyébként a massza sűrűségétől fog függni a csirkemell darabok majdani bundájának a vastagsága, így is számolhatunk.

Annyi olajat forrósítunk fel egy edényben, amennyi a sütni kívánt csirke darabokat majd ellepi. Mi elektromos sütőt használva 170 fokon sütünk.
A csirkemell darabokat beletesszük és jól megforgatjuk a masszában, majd átrakjuk a kukoricapehelyre, abban is megforgatjuk – ezzel mehet is a forró olajba egyszerre annyi, hogy egymás mellett elférjenek. Kb. 2-3 perc alatt készül el / sül meg.

Javaslat: a kukoricapelyhet válasszuk szét egyenlően két edénybe, mert egy idő után a benne megforgatott tojásos masszától ragacsos lesz és nem fog rátapadni a csirkemellre – ezért ilyenkor a másik edénybe, a másik felébe kezdhetjük forgatni.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.
Ebből sütési idő: kb. 12 perc.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • paris saint germain shirt
    december 19, 2016 at 4:37 du.

    It`s really useful! Thank you!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük