HomeMiről szól a cserebogár?

Miről szól a cserebogár?

A Teremtő, evésre kényszerítve az embert, hogy élhessen, az étvággyal kéri fel erre, és a gyönyörrel jutalmazza.

Anthelme Brillat-Savarin

Az étel a kiegyensúlyozott étrend fontos része.

Fran Lebowitz

Elméletben nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban van.

Yogi Berra

A főzés nagyon közel áll a festészethez. Amikor az ember elkészít egy ételt, hozzáad egy kis ezt, egy kis azt… mintha festékeket keverne.

Salvador Dali

… akkor mutat igazi barátságot az ember a vendégei iránt, ha a tiszteletükre megterített asztal a nemes igénytelenséggel tündöklik, mert ahogy az ókori bölcs mondja, az ember azért eszik, hogy éljen, s nem azért él, hogy egyék.

Molière

Amikor a bátorság és a lelkierő fogyóban van, a fűszeres étel a legkiválóbb utánpótlás, mert feltüzeli a lelket.

Murakami Rjú

A’ Gutta-ütésnek mind eredete, természete ‘s okai ugyan tsak azok, a’ mellyeket oda-fel a’ tag Elesésében elöszámláltam: Tsak annyiban külömböznek, hogy ez az egész testet, imez pedig valamellyik bizonyos bizonyos részt fogja-el.

Mivel e’ nyavalya igen nagy, hamar elvégzi az embert; azért siettetiis a segítséget. E nyavalyában mihelyt megesik, mindjárt rázni és ingatni kell erősen a’ beteget: dörgöllyék erősen kezeit, lábait, és mindjárt jó idejében a’ gyengébb részen a’ mediát vágják-meg, nem kell sok vért venni, tsak szintén hogy a’ vér jobb mozgást vehessen magának (…). Ha igen öreg, erötlen, nem kell eret vágatni; ha nem tsinállyanak jó erős évö tsapot, mellyet Suppositoriumnakis hínak, Mézből, Szappanból, Aloéból, és Sóból: ezeket öszve főzvén, tegyék bé a’ vég-bélbe, hogy alá felé szíjja a’ materiát; (…)

A’ mi a’ Diétát illeti, szükség hogy szüntelen melegben tartsa magát Télben Nyárban; mivel e nyavalyát semmi hamarébb meg nem újíttya, mint a’ hideg. Keveset egyék, mennyit a’ gyenge gyomor megbirjon; az pedig légyen könnyü emésztő, Sállya, Majoránna, Rosmarin, Isóp, Tsombord hasznosok az ételben. A’ Mustár mindennapi légyen. Borral, hanemha vízzel elegyíti, ne éllyen; jobb a’ Méhser és főtt-viz Fa-héjjal. Nappal ne alugyék, süveg nélkül ne hállyon.

Gutta-ütés

Senki sem tudja, mire képes, míg meg nem próbálja.

Publilius Syrus

Azok, akiket a sors a legnagyobb tehetséggel áldott meg, nem szükségszerű, hogy jobbak is lesznek másoknál. A kitartók azok, akik végül elérik a kiválóságot.

Mary Kay Ash

ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.

Pablo Picasso